Kveldstur på Brøttum

Turen starter ved garden Nordbruket som ligger langs vegen gjennom Brukroa opp til Lismarka.  Kjentmann Ole Kristian Barli tar føringen på gårdsveg inn til Vangstua hvor tømrer Jan Erik Fauskrud forteller om lafting. Turen går videre østover på skogsti mot Bruktjernet hvor Barli setter oss inn i tidligere aktivitet i form av flisbane (takspon) og kullmiler.  Rast på en høyde med vid utsikt. På gården Hovdal (Hesjasveen) vil ekteparet Toril og Terje Hovdal fortelle om hvordan de bygger opp gården med oppdrett av hest i kombinasjon med et aktivitetstilbud for personer med helseutfordringer. Retur tilbake via Brukstua på gårdsvei tilbake til parkering. Turen er lett til middels krevende.   Adkomst: Rv. 213, kjør gjennom Brøttum sentrum og fortsett oppover Sjusjøveien. Ta til høyre v Erstjernet etter ca 2 km over bro, lenger fremme fortsett rett fram (ikke mot Næra) 

Oppmøte: Håkons Hall kl 18.00 eller gården Nordbruket, Brukrovegen 234, kl. 18.30.   

Turledere:  Jan Erik Mæhlum, tlf. 918 25 095 jan.maehlum@gmail.co og

Bjørn Dalsveen, tlf. 414 84 380.   dalsveenbjorn040@gmail.com

   

Påmelding til DNT Lillehammer; Kveldstur på Brøttum | DNT Lillehammer

 

Tidspunkt

Starter: 21.5.2024, 18:00

Slutter: 21.5.2024, 21:30

Sted

Brukrovegen 234 Brøttum

2372 Brøttum